fbpx

Webshop voor zakelijke klant of de consument

Webshop B2B of B2C

Wanneer je een webshop laat ontwikkelen is het belangrijk dat je weet op welke klant je je wilt richten. Wil jij een B2B webshop, oftewel een business tot business webshop of wil je een business to consumer webshop, B2C. Het is daarnaast ook mogelijk om zowel consumenten als zakelijke klanten te bereiken. Dat doen we door het creëren van een aparte inlogomgeving voor B2B. Zo kun je je producten op verschillende doelgroepen richten en ze via aparte ingangen of landingspagina’s van specifieke informatie voorzien.

Hoe ziet zo'n webshop er uit?

Daar hebben we wat voorbeelden van! Kies ``WooCommerce webshop`` op onze casespagina!
Team meeting

Zo passend mogelijk

Samen gaan wij aan de slag om een webshop te maken die het best past bij de wensen van je bedrijf.

Verschil B2B en B2C webshop

Er zijn meerdere verschillen in het hebben van een B2B of een B2C webshop. Zo is het bij B2B heel normaal dat er eerst een offerte wordt aangevraagd voordat er wordt overgegaan tot aankoop. De mogelijkheid tot het aanvragen van offertes is, dus een belangrijke functionaliteit voor een B2B webshop. Daarnaast is er een verschil in het gebruik van staffelkortingen. B2C webshops maken hier heel weinig gebruik van, omdat hier meestal geen grote aantallen van hetzelfde product verkocht wordt. Bij B2B daar aantegen is het heel normaal dat er grote bestellingen worden gedaan. Het kunnen weergeven en verwerken van staffelprijzen is voor een B2B webshop daarom ook van belang. Ook zit er verschil in betaling. Zo wordt er bij een B2C webshop vaak direct betaald, belangrijk is dan ook dat het betalingsproces goed verloopt dit kan bijvoorbeeld met de betaalprovider Mollie. Daarentegen komt bij een B2B webshop betalen per factuur of krediet veel vaker voor belangrijk is dan ook dat je webshop deze acties ondersteund.

Meertalig

Als je een webshop wilt die zich niet alleen op Nederlandstalige bezoekers richt is een meertalige webshop een grote meerwaarde voor jouw bedrijf. Door gebruik te maken van de WPML-plugin kun je dit realiseren. Naast je webshop meertalig maken is het ook mogelijk om per taal een totaal anders ingerichte website te maken. WPML is een eenvoudige tool voor de gebruiker om door de website te navigeren.

WPML logo

WPML - dé WordPress multilingual plugin