fbpx

iDeal-betalingen in WooCommerce

Benr I-Deal betalingen in WooCommerce [2]3

iDeal-betalingen in WooCommerce

Klanten betalen het vaakst via iDeal in een webshop omdat het door verschillende banken wordt ondersteund. Als je een WooCommerce webshop hebt, wil je deze betaalmethode als vanzelfsprekend ook toevoegen op de afrekenpagina. In deze blog beschrijven we hoe je dit soort betalingen kunt accepteren met behulp van een payment provider en plugins.

Er zijn verschillende manieren om iDeal-betalingen te accepteren in je WooCommerce webshop. Wij adviseren onze klanten om gebruik te maken van een payment provider, zoals Mollie, Stripe of Buckaroo. Dit soort providers rekenen een vast bedrag per iDeal-transactie.

 

API Koppeling met payment providers

Voor de meeste payment providers is een API koppeling beschikbaar die ervoor zorgt dat de betaalmethode gekoppeld kan worden aan de webshop. Deze API zorgt ervoor dat informatie over de betalingen worden gepusht naar de payment provider. Tegelijkertijd zorgt deze API er ook voor de informatie over de status van betaling wordt bijgehouden in WooCommerce. Handig, want op deze manier heb je een overzicht over de betalingen die binnen zijn gekomen. Dat is meteen het startsein voor het verzenden van je product (als je een fysiek product verkoopt). Informatie over betalingen zijn via WooCommerce ook eenvoudig uit te draaien voor de boekhouder aan het einde van ieder kwartaal of boekjaar.

 

Mollie

Mollie is een Nederlandse payment provider. De meeste klanten van Hybridd met een webshop maken gebruik van deze provider. Voor een iDeal-transactie rekent Mollie €0,29. Daarnaast ondersteunt Mollie verschillende creditcards, waarbij de kosten meestal rond de €0,25 liggen, plus 1,8 procent van het totaalbedrag. Als de API-koppeling is gemaakt kunnen alle gewenste betalingsmethoden worden geactiveerd of gedeactiveerd. Dit doen wij in afstemming met de klant.

Om gebruik te maken van Mollie is een Mollie-account verplicht.

 

Stripe en Buckaroo

Stripe en Buckaroo bieden dezelfde diensten aan als Mollie. Bij Stripe betaal je €0,29 per iDeal-transactie en bij Buckaroo is de prijs op aanvraag. Daarnaast ondersteunen beide payment providers net als Mollie alle grote creditcards.

 

WooCommerce Subscriptions en Recurring payments

Als je abonnementen of lidmaatschappen aanbiedt op je WooCommerce webshop wil je periodieke betalingen kunnen innen via automatische incasso. Dat is mogelijk door gebruik te maken van de koppeling  WooCommerce Subscriptions en Recurring payments via SEPA Direct Debit, creditcard of PayPal. Zowel Mollie, Buckaroo als Stripe bieden deze methode aan. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

 

Welke kies je?

Er zijn altijd onderlinge verschillen tussen de payment providers. Afhankelijk van de betaalmethoden die je aan wilt bieden en de valuta die je in je webshop hanteert bepaal je je keuze voor de beste partij. Wij hebben ervaring met de meeste payment providers en helpen je graag om die keuze zo zorgvuldig mogelijk te maken.