fbpx

Zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO?

Search engine optimalisation (SEO) houdt in dat je een website voorziet van de juiste content en technieken, zodat deze goed gelezen kan worden door Google. Op deze manier kan Google jou de websites tonen die het beste passen bij jouw zoekwoorden. Een goede website of webshop moet dus worden voorzien van de juiste content en techniek. Als je online marketing goed inzet, kun je vaak ‘gratis’ je organische verkeer verhogen. Dat is natuurlijk wat iedereen wil, op deze manier meer bezoekers op zijn of haar website.

Ervaar Reizen

Hoe ziet zo'n website er uit?

Daar hebben we wat voorbeelden van!
Websites

Een professionele website

Een professionele website is de investering altijd waard. Hybridd maakt professionele websites tegen een zachtere prijs.

Zoekwoorden onderzoek

Onze online marketing specialisten doen een uitgebreide markt- en concurrentie analyse. Daarnaast analyseren ze de huidige website, indien deze aanwezig is. Uit dit onderzoek komt naar voren welke zoekwoorden relevant zijn om op je eigen website of webshop te verwerken. Er wordt gekeken hoeveel er gezocht wordt op de relevante zoekwoorden en hoe je website met deze zoekwoorden op dit moment rankt in Google. Ook wordt gekeken naar de concurrentie op deze zoekwoorden en bekeken waar eventueel nog nieuwe kansen liggen. Op basis van dit onderzoek adviseert ons online marketing team eventueel om nieuwe pagina’s of categorieën aan te maken of blogs te schrijven over een veel gezocht onderwerp. Daarnaast wordt er advies gegeven hoe deze zoekwoorden te verwerken in teksten, maar het schrijven van teksten kunnen we eventueel ook uit handen nemen.

Content schrijven met Yoast SEO

De eerste stap is het juist verwerken van de zoekwoorden uit het zoekwoorden onderzoek in de bijbehorende pagina’s. Daarna is het belangrijk dat je de pagina een geschikte meta-title meegeeft met daarin het keyword van die pagina. Ook verwerk je de belangrijkste keywords in de meta-description. Dit zijn de titel en toelichting die je te zien krijgt in Google. Yoast SEO is een handige tool in WordPress die je ondersteund bij het vullen van deze content. De tool geeft feedback op onder andere je ingegeven meta title en meta description.

Team meeting

Jouw doelstellingen zijn belangrijk!

Jouw doelstellingen behalen? Wacht niet te lang met het inzetten van online marketing om je ranking in Google te verhogen!
Cases

Hebben we je enthousiast gemaakt?

Neem contact met ons op!

Technische SEO

Naast het analyseren van de zoekmarkt en het vullen van de content is het technische optimaliseren van je website of webshop erg belangrijk om Google wegwijs te maken in je shop. Kan Google bepaalde pagina’s niet goed bereiken of verspild de zoekmachine waarde aan bepaalde pagina’s, dan kan dit ten koste gaan van je vindbaarheid in de zoekresultaten. Wij hebben specialisten in huis die dit technische stuk voor je uit handen kunnen nemen.
Na het optimaliseren voor de zoekmachine, kun je er voor kiezen om met bepaalde zoekwoorden aan de slag te gaan met Google Ads.