fbpx

Misschien zie je het op dit moment niet zitten om een volledig nieuwe webshop of website te laten ontwikkelen, maar wil je je online omgeving wel naar een hoger niveau tillen. Wij van Hybridd kunnen je hierbij helpen. Wij ontwikkelen door op jouw huidige WordPress of WooCommerce omgeving, om voor jou de stap naar een geheel nieuwe omgeving overzichtelijk te houden.

 

Het belang van een goede website of webshop

Wat is nu eigenlijk het belang van het hebben van een goede website of webshop? Om te beginnen is het online verkeer door het COVID-19 virus enorm vergroot. Waar fysieke winkels en aankopen al enorm afnamen gaat nu bijna alles via het internet. Enorm belangrijk, dus dat jouw online omgeving klaar is voor deze verandering.

Daarnaast is een website of webshop hebben enorm belangrijk voor de geloofwaardigheid van je bedrijf. Want een betrouwbaar bedrijf, is een succesvol bedrijf. Eerlijkheid en transparantie is extra belangrijk voor bedrijven, want met één klik zijn klanten bij de concurrent. Een sterke website helpt bij het creëren van vertrouwen.

 

Online omgeving doorontwikkelen

Wanneer je het niet ziet zitten een volledig nieuwe website te laten ontwikkelen, maar je jouw online omgeving wel naar een hoger niveau wilt tillen? Dan zit je bij ons goed. Om te beginnen voeren we een website/webshopanalyse uit, deze krijg je helemaal van ons!

Doormiddel van deze analyse kunnen we goed in kaart brengen waar de verbeterpunten van jouw online omgeving zitten en bekijken we hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Wij zullen dan ook samen met jou kritisch door je online omgeving heen gaan en bespreken daarnaast uitgebreid jouw wensen om zo een online omgeving te creëren volledig passend bij de identiteit van jouw bedrijf. Op deze manier willen we niet alleen jouw online omgeving, maar ook je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 

Google Analytics

Een veel voorkomende fout bij het doorontwikkelen van websites en webshops is het stopzetten van Google Analytics. Het is logisch dat het verleidelijk is om Google Analytics stop te zetten, want het liefst wil je wachten totdat je nieuwe ontwerp gepolijst klaar staat om Analytics weer aan te zetten. Maar doe dit echter niet het feit is dat je een aantal zeer belangrijke inzichten kunt verkrijgen door Analytics aan te laten staan. Als je Analytics uitzet tijdens het doorontwikkelen loop je gewoon weg een grote periode belangrijke gegevens mis.

Door Analytics kun je namelijk achter waardevolle inzichten komt die je niet krijgt wanneer het uitstaat. Zo zie je wat een nieuw ontwerp, een nieuwe inrichting van je website doet met jouw klanten. Kunnen zij nu makkelijker vinden wat ze zoeken of merk je dat ze moeite hebben met vinden wat ze zoeken? Door het in bezit zijn van deze gegevens kun je hier tijdig op inspelen. Dit bespaard een hoop tijd, maar het belangrijkste voorkomt het onnodig verlies van klanten.

Daarnaast als je Analytics aan laat staan kun je zien door het verkeer tussen oud en nieuw wat wel en wat niet werkt. Je kunt functies als heat maps gebruiken om te zien waar het verkeer afdaalt en waar de aandacht van de gebruiker vooral op gericht is. En als dat niet is waar je gehoopt had kun je dit direct aanpassen. Je kunt zo direct je conversie optimaliseren.

 

Online zichtbaarheid verbeteren

Je kan nog zo’n mooie website hebben, maar als jij niet gevonden wordt door de doelgroep loop je alsnog je doel mis. Het is daarom belangrijk om op de volgende punten te letten:

Om te beginnen is het belangrijk dat de plek waar echt alle informatie te vinden is over jouw bedrijf up to date is, namelijk je website of webshop. Dit is de plek waar klanten heen gaan als ze inhoudelijk iets over jouw bedrijf willen weten, een aankoop willen doen of contact met je willen opnemen. Het is dan ook belangrijk dat jouw website of webshop gebruiksvriendelijk is, een responsive webdesign heeft en contentrijk is.

Kort gezegd houd een gebruiksvriendelijk website in dat je bezoekers snel door je online omgeving kunnen navigeren, je teksten goed te begrijpen zijn en je de bezoeker helpt met zijn of haar probleem. Daarnaast is een responsive website of webshop echt onmisbaar in deze tijd. Aangezien het grootste deel van de website bezoeken wordt gedaan op de mobiel is het belangrijk dat jouw website op alle apparaten goed weergeven wordt.

Ten slotte is het belangrijk dat jouw website met regelmaat van nieuwe content wordt voorzien. Want door je website continue te voorzien van nieuwe content blijft Google jouw website zien en voorkom je dat je razendsnel verdwijnt tussen de andere webshops. Wij helpen jou graag om je online zichtbaarheid te verbeteren doormiddel van een online marketingstrategie!

Klaar om jouw online omgeving en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat graag voor je klaar!

Waar staan wij om bekend?

We zijn snel. Doorgaans krijg je binnen een uur reactie op je vraag via ons takenbord in Monday zodat we snel kunnen schakelen.

We zijn flexibel. Toch niet tevreden met die button aan de rechterkant? Mogen de icoontjes wat naar links of wil je de homepage anders inrichten? Dat kan!

We zijn betrokken. Werk je met ons samen? Dan denken we van begin tot einde graag met je mee.

claim jouw website/webshop analyse